19 Ocak 2012 Perşembe

3 İSRAİL - ALİ BABA OPERASYONU‏

“ ABD’DEN KUDÜS’E; MESCİD’ÜL AKSA’NIN ALTINDAKİ İNİNE DÖNEN VE ARMEGEDON’A HAZIRLANAN DECCAL VE AVENESİNE!..”

ÜÇ İSRAİL PLANI
               ALİ BABA OPERASYONU
               HERCÜMERC

ÖNCELİKLİ OLARAK BU ÇALIŞMAYI DEĞERLİ “DÜŞÜNEN İNSANLAR ÇAĞI”NİN MÜMTAZ İNSANLARINA ULAŞTIRMADAN ÖNCE ŞU HAKİKATİ HATIRLATMAK İSTERİM:

“ AŞAĞIDAKİ OKUYACAĞINIZ ARAŞTIRMA; İSRAEL SİYONİST EMELLERİNE KARŞI ÇIKAN MUSEVİ KARDEŞLERİMİZ VE ONLARIN KULLANAMADIĞI GEREK KORUCU OLSUN, GEREK ASKER OLSUN GEREKSE YURTTAŞ OLSUN GERÇEK KÜRT KARDEŞLERİMİZİN, SÖZDE KENDİLERİ ADINA HAREKET ETTİĞİNİ SAVUNAN SURETİ HAKTAN GÖRÜNEN SÜTÜ BOZUKLARI TEŞHİS ETME, DEŞİFRE ETME ARZULARIYLA HAZIRLANMIŞTIR.

NASIL YAHUDİ TÜRKLER –HAZARLAR- VARSA İNSANLIK DÜŞMANI ALLAH’IN İNDİNDE TEK DİN/İSLAMİYET VE HZ. MUHAMMED MUSTAFA DÜŞMANI VE O’NUN DİNİNİ VE DEVLETİNİ BAYRAKLAŞTIRANLARA KARŞI KİM OLURSA OLSUN, SİYONİZMİN EMELLERİNDE GİDERSE; HER HAREKETE KARŞI ÜMMETİ MUHAMMEDİN- BÜYÜK TÜRKİYE’NİN EVLATLARI OLARAK HERCÜMERCE/ARMEGEDON’A HAZIRIZ!!!

                           **************


ABD Dışişleri Bakanı James Baker, Körfez Şavaşı'nın hemen öncesinde 13 Ocak günü Çankaya'ya President Bush'un Üç İsrail planını getirdi. Kuşkusuz Baker, Özal'a bu planın ana çizgilerini anlatırken Türkiye'yi İkinci israil haline getirmek istediklerini söylemek gibi bir nezaketsizlikte bulunmadı. Ama her şey açıktı. ABD savaş sonrası Ortadoğu'sunda Türkiye'ye ve onun himayesinde kurulacak Kürdistan'a ikinci ve üçüncü İsrail rollerini veriyordu.

        James Baker'in Özal ile yaptığı görüşmenin üstünden uzun yıllar geçmemişti ki  bir uluslararası ilişkiler uzmanı tarafından aşağıdaki iddia ortaya atıldı.

        1996 yılında başarısız bir CIA operasyonu sonrasında, Saddam tarafından Kuzey Irak'ta sıkıştırılan ve Amerika tarafından buradan alınarak önce Guam'a sonra ABD'ye götürülen insanların çoğu Yahudi'ydi. Güçlü bir istihbarı çalışma ile bölgede yaşayan tüm Yahudiler önceden tespit edilmiş ve vakti geldiğinde de daha sonra bölgeye yönelik planlarda kullanılmak üzere Amerika'ya götürülmüştü. Hâlbuki o dönemde kamuoyu bu insanların bölgede çalışan NGO'ların Batılı elemanları ya da onlara yardım eden peşmergeler oldugunu düşünmüştü.

        Gerek ABD'nin Körfez Savaşı öncesi planları gerekse sonraki yıllarda bir istihbaratçın ortaya attığı iddia Kuzey Irak'ın erişilmez dağlarında MÖ'lere uzanan dönemlerden itibaren yaşamakta Yahudi Kürtler'in Kuzey Irak senaryolarında ki yerini ve önemini göstermesi açısından oldukça dikkat çekiciydi.

İşte size ikinci bir Körfez Savaşı'nın herkes tarafından kaçınılmaz görüldüğü şu günlerde muhtemel KUZEY IRAK SENARYOLARINDA ÖNEMLİ ROLLER OYNAYACAK YAHUDİ KÜRTLERİN HİKAYESİ.


K. IRAK’TA SÖYLENEN
YAHUDİ KÜRTLERİN HİKÂYESİ…

Kuzey Iraklı bazı Yahudi toplulukları arasında kuşaktan kuşağa sözlü olarak aktarılan eski bir hikayeye göre Kuzey Iraklı Yahudiler, Asurlular döneminde Medlerin ülkesine (Kuzey Irak'a) sürgün edilmiş olan on İbrani kabilesinin soyundandır. Sadece Yahudi Kürtlerin değil, genel olarak Kürtlerin kökenini konu alan aşağıdaki hikaye de aynı doğrultudadır:

        Bir gün Hz. Süleyman  beş yüz cin çağırdı ve güneşin ardından batıya doğru uçmalarını, Avrupa'nın en uzak yerlerinde en güzellerinden beş yüz bakire kız bulmadan dönmemelerini emretti. Cinler istenilen kızları bulmak için çok uzun bir zaman yol aldılar. Mayıs ayındaki dolunay gibi zarif ve şirin beş yüz kız bulana kadar uzun bir zaman ölçüp biçtiler.

Ve sonunda, hepsi aradıklarını bulunca geriye dönüş başladı. Ama, daha cinler genç bakirelerle birlikte uçarak saraya varmadan önce Hz. Süleyman'ın son nefesini vererek yaşamdan ayrıldığını öğrenirler. Cinler beraberlerinde getirdikleri bakireleri çok beğendikleri için, onları geri götürmeye gönülleri razı olmadı. Ve onları Avrupa'ya geri götürmek yerine, kendilerine eş olarak alıp çok sayıda  çocuğun babaları oldular. Ve bu çocuklardan daha fazla çocuk oldu ... Ve bu şekilde Yahudi Kürtler ortaya çıktı


 
YAHUDİ KÜRTLER…

 On ikinci yüzyılda Kuzey Irak bölgesini gezmiş olan Tudelalı Benjamin ve Ratisbonlu Perhaiah seyahatnameleri, Yahudi Kürtler  yanında bölge hakkında da bazı önemli bilğiler içerir. Her iki seyyah da çok sayıda sinagog ve hahamları olan, düzenli ve varlıklı yahudi topluluklarından söz ederler. Kuzey Irak'ın başlıca ticaret ve kültür merkezlerinden olan  Musul'da, Perhaiah'a göre 6000, Benjamin' e göre ise 7 000 kişilik bir Yahudi nüfusu vardı.

        On altıncı yüzyıla gelindiğinde bu dönemin gezginlerinden biri olan   Yemen Yahudilerinden Yahya El-Zahiri, Erbil, Kerkük, Musul Nusaybin ve Urfa gibi başlıca büyük şehirleri dolaşmıştır. Yeni ve önemli bir bulgu olarak  bu yüzyılın sonundan itibaren bizzat Yahudi Kürtler tarafından yazılmış olan ilk belgeleri ve elyazması kitaplar, genel olarak  Yahudi Kürtler'in başta dinsel olamk üzere, sosyal ekonomik yaşantıları hakkında ayrıntılı bilğiler içermektedir.Bu dönemlerde halkın genel olarak yoksul oldukları görülürken öte yandan özellikle Berzani Ailesi'den gelen hahamlar Kuzey Irak'ın birçok yerinde dinsel çalışmalar ve eğitm merkezleri kurmuşlardı.Bu dini merkezler Mısır ve İsrail gibi uzak yerlerden bile öğrenci kabul ediyorlardı.


ALİ BABA OPERASYONU

Yahudi Kürtler'in sayıları hakkında özellikle geçmiş dönemlerlerle ilğili değerlendirme yapabilmemiz için sağlıklı istatikler bulunmamaktadır.

Yaklaşık 200 köy ve kasabayı kapsayan geniş bir alana dağılmış olan Yahudi Kürtler'in büyük bir bölümü, MOSSAD'in 1950'li yıllarda düzenlediği "Ali  Baba Operasyonu" ile İsrail’e getirilmislerdir. Ancak yine de iki halk arasindaki geleneksel iliski kopmaz. Israil'e gelen Irakli Yahudiler, Kürt kimliklerini de bir yandan muhafaza ederler. Israil'de yasayan Kürt kökenli Yahudiler tarafından kurulmus olan İsrail'deki Kürt Yahudiler'i Ulusal Örgütü'nün (The National Organization of Kurdish Jews in Israel) baskanligini yapmis olan Habib Simoni, 1973 yılında yapmış olduğu bir açiklamayla, İsrail'de 90.000 "Yahudi Kürt" bulunduğunu açıklamıştır. Gazeteci yazar Pamela Kidron ise, 1988'de kaleme aldığı  bir makalesinde "İsrailli 150.000 Kürt"ün varlığından söz etmektedir.

        Günümüzde İsrail'de, Kürdistan kökenli yaklaşık 200.000 kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir." Zaho kökenli  Yahudi Kürtlerden  olan Yona Sabar'ın  Yahudi Kürtlerle ilgili başyapıt olarak kabul edilen The Folk Literature of the Kurdistani Jews (Kürdistanı Yahudilerin Halk Edebiyatı) adlı kitabında da Yahudi Kürtlerle ile ilgili 60'in üzerindeki kaynaktan ayrıntılı bilgi verilir. Tüm bunlar, bugün İsrail'de ciddi bir Kürt Yahudisi varlığından söz edilebileceğini göstermektedir.

YAHUDİ KÜRTLERİN
YAŞADIĞI YERLER

Bugün İsrail'e göç ednlerin dışında Kuzey Irak'ta yaşamlarını sürdüren Yahudi Kürtler özellikle Güney Irak'ta ve Erbil, Süleymaniye ile Zaho civarına serpiştirilmiş sayısız köyde yoğunlaşmışlardır. Bunun yanında Musul Kerkük, ve Bağdat gibi şehirlerde de yaşayanlar bulunmaktadır.

        Yahudi Kürtler'in Kuzey Irak'ta nasıl bir dağılım gösterdiklerini anlamak içim 19. Yüzyılda bölğeyi gezen Haham David'in verdiği bilğiler önemlidir. Haham david'in1827 yılında ulaşabildiği  Yahudi toplulukları hakkında verdiği sayısal bilğiler doığrultusunda aşağıdaki tablo ortaya çıkmıştır.Tüm Kuzey Iraklı yahudi Kürtleri ifade etmekten uzak olan bu bilğiler toplam 15 sinagoga sahip 1.875 ailenin varlığından söz etmektedir.

HAHAM DAVİD’İN 1827 ULAŞTIĞI İSTATİSTİKLER


YER  NÜFUS(AİLE)  SİNAGOG
Antep (Merkez) 15 2
Urfa  (Merkez)  40 2
Cermul(Jermuk)  40 2
Diyarbekir(Merkez) 40 1
Zaho  600 1
Musul (Merkez) 600 1
Dahok   10 1
Sador 100 1
Amadiye (Merkez)  200 2
Şuş  ? ?
Suho  30 1
Erbil  200 2
TOPLAM 1.875 Aile 15 Sinagog


        1972 yılında İsrail de yapılan ve sadece, Erbil, Kerkük, Musul ve Süleymaniye bölğelerini kapsayan  ilk resmi istatiklere göre 1947 yılında sadeca Güney Irak'ta 20. 000 Yahudi yaşıyordu.

Oysa bu istatiklere alınmamış veye ulaşılamamış bir çok bölgede daha Yahudiler yaşamaktaydı.Örneğin özellikle Hanekin de yoğun olamak üzere, Diyala bölgesinde çok sayıda Yahudi mevcuttu. Bunların sayısının 1920 de 1.689, 1932 de 2.252 ve 1947 yılında ise 2.851 kişi olduğu biliniyor. İşte Yahudi Kürtlerle ilğili yapılan ilk resmi istatistik. (EJJ: ''Kurdistan" İsrael, 1972)

 
BÖLGELER  1920 1932 1947 TOPLULUK SAYISI
Erbil 4.800 3.090 3.109 62
Kerkük              1.400 2.633 4.042 19
Mussul               7.635 7.537 10.345 55
Süleymaniye 1.000 1.343 2.271 10
TOPLAM 14.835 14.603 19.767 146

        Kuzey Irak'ın erişilmez dağlarında halen ne kadar Yahudi Kürt'ün bulunduğunu söylememiz tam olarak mümkün değil ancak sayıları azda olsa içlerinden Irak Kürdistan Partisi lideri MESUD BERZANİ gibi birini çıkarmış olmaları ve onun sağ kolu İsrail Pasaportlu EVAİR BARZANİ'NİN desteğiyle Cinlerin Çocukları başka bir deyişle Yahudi Kürtler'in Kuzey Irak'ın geleceğinde söz sahibi olacaklarını söylememiz yanlış olmaz.

HAHAM DOĞMALARI
VE “BÜYÜK FİNAL”

İncil’e dayandırılan bu işaret ve açıklamalardan sonra bir de meseleyi her dönem trans halinde yaşayan İNSAN ŞEYTAN 3 HAHAM ki gizli sırlara bunların dışında kimse sahip olamaz. İçlerinden biri öldüğünde 70’ler denen SANHEDRİN’den biri geçer ki o da işte o zaman bu binlerce yıldır gelen sırlara vakıf olabilir ve ifşaatlarını bu sırlar üzerinden yürütür...

Şimdi’de bu hahamlar tarafından yukarıda da bahsettiğimiz dezenformasyon sözde ayetlere bakalım.. Maalesef bu dezenformasyon ayetlere harfi harfine nasıl uyulduğunu ibretle göreceksiniz. Bir yönüyle dünyanın yeni savaşının fizik âlemden çok müsbet ve menfi metafizik alem savaşı olduğu daha iyi anlaşılacaktır...

’Ve Sion gözlerinizin önünde yaptıkları bütün kötülükleri Babil (Bağdat)’e ve Kıldenler (Irak) diyarında oturanların hepsine ödeyeceğim’’ (Yeremya Bölümü-51/24)


’Babil (Bağdat)’ın ortasından kaçın ve herkes canını kurtarsın; onun fesadı içinde helak olmayın, çünkü Rabbin öç alma vaktidir... Babil Rabbin elinde bütün dünyayı sarhoş eden bir kase oldu, milletler bundan dolayı çıldırdılar. Babil ansızın düşüp kırıldı, onun için uluyun, sancısı için merhem alın belki şifa bulur. Babil’e şifa vermek istedik, fakat şifa bulmadı; onu bırakın ve gidelim, herkes kendi memleketine çünkü onun hükmü göklere erişyor ve asumana yükseldi. (Yeremya Bölümü 51/69)


’Babil (Bağdat) alındı. Bel utandı. Merodok yıldı ve onun dikili taşları utandılar putları yıldılar deyin. Çünkü ona karşı şimalden bir millet çıkıyor ONUN DİYARINI VİRAN EDECEK..’’(Yeremya Bölümü 50/2-4)


’Ve Babil üzerine gelecek bütün kötülüğü, BABİL İÇİN YAZILMIŞ OLAN BÜTÜN SÖZLERİ YEREMYA KİTABA YAZDI. Ve Yeremya Sera’ya dedi: Babil’e vardığın zaman bak ve bütün bu sözleri oku ve de: Ya Rab bu yerde ne adam ne hayvan oturan olmasın ebedi virane olsun.Bu kitabı okumayı bitirince sen ona bnir taş bağlayacaksın ve Fırat Iormağının ortasına atacaksın ve diyeceksin: BABİL BÖYLE BATACAK VE ONUN ÜZERİNE GETİRECEĞİM KÖTÜLÜK YÜZÜNDENBİR DAHA KALKAMAYACAK.Ve onlar yorgun düşecekler. Yeremya’nın sözleri buraya kadardır. (Hezekiel Bölümü –9/5)


’Kıldaniler üzerine ve Babil (Bağdat)’de oturanlar üzerine ve reisleri üzerine ve hikmetlileri üzerine kılıç... yiğitleri üzerine kılıç ve onlar yılacaklar... ve onlar kadın gibi olacaklar’’        (Yeremya 50/30-37)

‘’Kıldaniler diyarı çapul olacak ve ONU ÇAPUL EDENLERİN HEPSİ DOYACAKLAR RAB DİYOR’’                    (Yeremya Bölümü 50/10)


’Milletler arasında bildirin ve işittirin ve bayrak dikin işittirin ve gizlemeyin. Babil (BAĞDAT) alındı. (Yeremya Bölümü 50/2)


’Babil (Bağdat) Kralı Nebukadnetsar beni yedi, beni ezdi, beni boş bir kap etti, canavar gibi beni yuttu güzel yemeklerimle karnını doldurdu, beni kovdu. Sion’da oturan diyecek: bana ve etime edilen zorbalık Babil’in boynunda olsun ve Yeruşalim diyecek: Kanım Kıldanilerin diyarında oturanların boynunda olsun bundan dolayı Rab şöyle diyor: İşte davanı ben göreceğim ve senin öcünü alacağım ve onun denizini kurutacağım.’’ (Yeremya Bölümü, 51/35-37)



Babil’in yükü, onu Amots’un oğlu İşaya gördü... Dağlarda kalabalığın gürültüsü, büyük bir kavmin gürültüsü gibi!.. Biraraya ‘’BİRİKMİŞ MİLLETLER’’ ÜLKELERİNİN KARGAŞALIK GÜRÜLTÜSÜ! Orduların Rabbi cenk için orduyu yokluyor, bütün memleketi viran etmek için, Rab ve gazabın silahları uzak bir diyardan göklerin ucunda geliyor. (İşaya 13/6-10)

NOT: ABD’DEN KUDÜS’E MESCİD’ÜL AKSA’NIN ALTINDAKİ İNİNE DÖNEN VE ARMEGEDON’A HAZIRLANAN DECCAL VE AVENESİNE İTHAFIMDIR!”

                               **********************

Birinci Merhale : Bu merhale ISRAEL DEVLETİNİN adında saklıdır.


Israel map


 I - Iraq (Irak)
 S - Syrie (Suriye)
 R - Royaumde Jordanie(Ürdün)
 A -Arabie (Arabistan)
 E - Egypte (Mısır)
 L - Liban (Lübnan)


               



HAKAN YILMAZ ÇEBİ
HALK BİLİMCİ/GAZETECİ- YAZAR

KAYNAK: İSRAİL’İN ŞİFRESİ




K. Irak`ta İsrail yanlısı dergi çıkaran Barzani`nin yakın adamı Bağıstani, Yahudilerin bölgeye dönmesi için kampanya başlattı.
Erbil`de yayına yeni başlayan haftalık bir derginin İsrail`deki Kürt Yahudileri Kuzey Irak`a geri dönme çağrısı yapması tartışma doğurdu. Bölgede yaşayan İslamcılar `İsrail Kürtler` dergisinin çağrısını hem yasalara aykırı buldu hem de Irak`ın dış politikası ile çeliştiğini söyledi.
AFP`ye konuşan Kürdistan İslami Grup yöneticisi ve milletvekili Zana Rustabi, `Ben kuşkuluyum ve Kürtler Müslüman ulusa bu denli aitken ve Kürdistan Irak`ın bir parçası iken bu tür yayınların bir yararını görmüyorum` dedi.
Dergiyi çıkaran Kürt politikacı ve Kürdistan İnsan Hakları Komitesi eski başkanı Davud Bağıstani ise yaptıkları çağrının gerekçesi olarak İsrail`de yoğun nüfuslu Kürt asıllı Yahudi`nin yaşamasını gösterdi. Birçok kez İsrail`i ziyaret etmiş olan Bağıstani, Yahudi Kürtlerin Irak`a geri dönmesinin Filistinlilere de faydalı olacağını savundu.
`Yahudi Kürtlerin, Kuzey Irak`a dönmesini istiyoruz` diyen Kürt politikacı, `eğer Irak`taki durumdan ve Irak`ın geleceğinden yana emin olurlarsa birçoğu geri dönmek ister` şeklinde konuştu.
1947 doğumlu olan Bağıstani, aslen Mardin kökenli. Çok uzun yıllardır Kuzey Irak`ta bulunan Bağıstani`nin ismi, bir zamanlar Türkiye ile peşmergeler arasındaki gerginlikte arabulucu olarak geçmişti. Erbil`de yaşayan ve çok iyi Türkçe de bilen Bağıstani, Mesud Barzani`ye çok yakınlığıyla biliniyor. Aynı zamanda kendisini AB`nin bölgedeki temsilcisi olarak da tanıtan Davud Bağıstani dergisine yayın izni vermelerine rağmen Kürt liderlerin bu konuda kendisiyle farklı düşünebileceklerini de söyledi.
1500 adet basılan `İsrail Kürtler` dergisi elli sayfa ve iki sayfalık bir İngilizce eke sahip.

 

Yurtdışında bir mitingde çektirilen bu fotoğraf ne kadarda manidar değil mi?

“Kürdistan kurulacak, Türkiye bölünecek”

MOSKOVA Milliyet
12.9.2009
Mihail Barşçevskiy 
Rusya hükümet yetkilisi Mihail Barşçevskiy, Türkiye topraklarında Kürdistan devleti kurulabileceğini ileri sürdü
Hükümetin Anayasa Mahkemesi ile Yüksek Mahkeme’deki temsilcisi olan Barşçevskiy, Eho Moskvı Radyosu’nda Abhazya ve Güney Osetya sorunlarını değerlendirirken, “Bir süre sonra Türk topraklarında Kürt devleti kurulursa, yani Türkiye ikiye bölünürse çok şaşırmam. Çünkü etnik sorunlar ya soykırımla, yani yok etmeyle ya da ayrılmayla, ayrı bir devlete dönüşmeyle çözülür” dedi. Hukukçu olan Barşçevskiy’nin Rus hükümetinin siyasi görüşünü yansıttığı düşünülmüyor.

Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/Dunya/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=2&ArticleID=1138440&Date=12.09.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder